PERSBERICHT

Groningen / Tilburg – Bulthuis Truck- en Traileronderdelen BV heeft per 1 januari 2018 de groothandelsactiviteiten van Bouwmeester te Tilburg overgenomen. Bouwmeester is een groothandel in truck- en traileronderdelen met haar focus op de regio Brabant.

Het past goed in onze groeistrategie” aldus Ronald Bulthuis (directeur), “Tilburg is qua locatie ideaal om onze landelijke dekking nog fijnmaziger te maken. Tevens is er natuurlijk een goede basis aanwezig om vanuit Tilburg verder te kunnen groeien in Brabant.

De overname zorgt voor continuïteit voor zowel de klanten als het personeel van Bouwmeester. Voor klanten wordt het zelfs allemaal makkelijker. Bulthuis BV heeft een eigen webshop waarop klanten kunnen inloggen. Via deze weg kunnen eenvoudig bestellingen worden geplaatst. Daarnaast zal Bulthuis de voorraad in Tilburg fors gaan uitbreiden zodat er een nog betere service aan de klanten kan worden verleend.” aldus Morena de Rooij directeur Bouwmeester Automaterialen BV.

Met de overname gaan 5 werknemers over naar Bulthuis Tilburg, zoals de vestiging per 1 januari heet. Met deze overname en de verwachte groei zal de omzet van Bulthuis in 2018 uitkomen op 38 miljoen. Het aantal vestigingen is hierdoor gegroeid naar zeven.

Bulthuis Truck- & Traileronderdelen BV is een totaalleverancier die in heel Nederland levert vanuit de hoofdvestiging in Groningen en nevenvestigingen in Alkmaar, Holten, Ravenstein, Ridderkerk, Tilburg en Utrecht.

Het voeren van merken zoals Alcoa Wheels, BPW, SAF, Wabco, Knorr, Haldex, Valeo en Hella in combinatie met een groot inkoopvolume, geeft Bulthuis de mogelijkheid om de markt te bedienen met een concurrerende prijs/kwaliteitsverhouding. Bij Bulthuis werken 115 personen die tezamen in 2017 een omzet hebben gerealiseerd van € 34 miljoen.