De winter is weer bijna aangebroken. Om ook gedurende de winterse omstandigheden veilig op locatie te komen, is het van belang om de juiste sneeuw- en ijskettingen mee te nemen. Het pewag tractiekettingen assortiment is optimaal afgestemd op de behoeften van haar klanten. Ongeacht de situatie of toepassing, is maximale veiligheid en comfort gegarandeerd. Niet alleen zijn de juiste sneeuw- en ijskettingen van belang om een veilige reis te garanderen, ook zijn deze wettelijk verplicht! Bijvoorbeeld in Noorwegen geldt een wettelijke verplichting van totaal 7 kettingen bij een dubbele trek-as met trailer. Bij een enkele trek-as met trailer zijn dit 5 kettingen. Dit kan per as een combinatie van sneeuw- en ijskettingen zijn.

» Bekijk hier het meest actuele overzicht van verplichtingen per land in Europa

Schermafbeelding-2015-11-02-om-14.59.59

pewag studded ladder

Spikes

Eenvoudige spike ladder ketting met een perfecte tractie op sneeuw en ijs.

De pewag studded ladder ketting is de standaard voor gebruik in Scandinavië. De gedraaide kettingschakels met de aangelaste spikes op het loopvlak bieden een perfecte grip en zijn speciaal vervaardigd om te rijden op ijs.

Tevens is een versie met het dubbele aantal dwarsladders beschikbaar, de ‘’studded ladder double spaced’’.

Beide uitvoeringen zijn in zowel 7 mm als 8 mm leverbaar.

pewag cervino plus

Robuust en betrouwbaar

Nieuw! 7mm kettingen met extra opgelaste slijtageschakels voor een langere levensduur, meer grip en betere tractie. De standaard ketting voor lichte en middelzware voertuigen.

Pewag cervino is door zijn lichte, maar toch robuuste constructie de ideale ketting voor het gebruik op verharde wegen voor de lichte en middelzware trucks.